• Cultuur
  • Incentive idee

Kom alles te weten over het Kasteel van Chimay. Een superintuïtieve mini iPad met GPS leidt u langs een rijk parcours boordevol informatie en anekdotes.  

  • 1000 jaar prinselijke geschiedenis te volgen op iPad en via een 3D-voorstelling met speciale effecten
  • Het kasteel van Chimay is een van de parels van Henegouwen
  • Een elegant gerenoveerd kader vlakbij de Abdij van Scourmont

3D-voorstelling met speciale effecten in het theater van het Kasteel

De 3D-voorstelling brengt de geschiedenis van deze locatie met hoogtechnologische snufjes tot leven. Ontdek een schat aan wetenschappelijke informatie afkomstig uit archieven en opgravingen. De belangrijke figuren die de 1000 jaar geschiedenis van het Kasteel gemaakt hebben, komen hun rol herspelen in een theater waar echt en virtueel in elkaar opgaan.

Het Kasteel van Chimay, een van de parels van Henegouwen

Het Kasteel van Chimay wordt al 1000 jaar bewoond door Prinsen van Chimay. Het kasteel, dat volledig werd gerenoveerd ligt tegenover een mooie collegiale kerk, op een gerenoveerd historisch plein op een paar kilometer van de Abdij van Scourmont. Daar wordt een van de beroemdste Belgische bieren gebrouwen: de Trappist van Chimay.

Test de nieuwe en innovatieve ontdekkingsformule van het Kasteel van Chimay en ontdek alles over zijn tumultueuze geschiedenis met oorlogen en revoluties.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.