Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

Tussen Rijsel en Brussel vind je de provincie Henegouwen, de ideale plaats voor al je evenementen. Denk maar aan zakelijke hotels, hoogtechnologische congrescentra, historisch erfgoed en industrieel erfgoed met een nieuwe bestemming.

Provincie Henegouwen | Meetings en incentives in Wallonië

Gelieve marketingcookies te aanvaarden om deze video te bekijken.

 

Als dynamische en creatieve regio klopt Henegouwen meerdere records: ’s werelds grootste scheepslift, het grootste meer van België en het grootste aanbod aan Unesco-sites in België!

We sommen enkele troeven voor je op:

  • Bergen: de Culturele Hoofdstad van Europa in 2015 beschikt over een ultramodern congrescentrum (het Wallonia Conference Center Mons, ontworpen door de New Yorkse architect Libeskind) en heel wat musea in de historische en gezellige binnenstad.  
  • Charleroi: een verrassende en onmisbare plaats die dient als testcase voor stedenbouwkundige en culturele vernieuwing in de grote postindustriële steden van de 21e eeuw. Alternatieve cultuur is haar pronkstuk.
  • De scheepslift van Strépy-Thieu: let’s meet op ’s werelds grootste scheepslift!
  • Het Bois du Cazier: een waar pareltje. Wist je trouwens dat deze voormalige mijnsite ook tot het Unesco-werelderfgoed behoort?
  • Het SPARKOH!: het Wetenschappelijk avonturenpark en het bedrijventerrein Silo; architect Jean Nouvel renoveerde op een ingenieuze manier deze voormalige kolenmijn.
  • Incentives op de wijngaarden in de streek: het domein Chant d’Eole, de wijngaard Les Agaises…

Neem contact op met Hainaut Meetings & Events om nog meer te ontdekken over Henegouwen.

Informatie :

Rue des Clercs 31
7000 Mons

Tél : +32 (0)65 39 75 66
Email: meetings.events@hainaut.be

Dit vind je misschien ook leuk