Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Dit Herdenkingscentrum van de 2e Wereldoorlog herdenkt de Slag om de Ardennen en nodigt u uit om het conflict van 40-45 te begrijpen.

Troeven:

  • 3 "scenovisions" (vertoningen in 3D die alle zintuigen aanspreken),
  • Gloednieuw gebouw met uitdagende architectuur,
  • Modern en interactief museumparcours!

Dit centrum ligt vlak bij het bekende Mardassonmonument. Je maakt er kennis met de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog, met de slag om de Ardennen als invalshoek.

De omgeving van het Bastogne War Museum leent zich ideaal tot het organiseren van uw evenementen zowel binnen als buiten: privé-avonden, recepties, proeverijen, staand buffet, diners, barbecues... tal van mogelijkheden!

Het BWM kan ook worden afgehuurd om uw noctures en privé-events te organiseren. Bijna 120 mensen kunnen plaatsnemen in de cafetaria die voorzien is van een terras met zicht op het Mardassonmonument.

Die zaal bestaat bovendien uit een klein amfitheater en een projector en staat in directe verbinding met de eerste zaal van het scenografisch parcours. 

De catering wordt verzorgd door een partner van het Bastogne War Museum die er alles aan zal doen om uw evenement te doen slagen.

Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener.  Reisadvies
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Het museum biedt aangepaste uitrustingen en faciliteiten voor:

  • rolstoelgebruikers, mensen die moeilijk te been zijn, blinden, slechtzienden: parkingplaatsen voor personen met beperkte mobiliteit, ruime en vrije doorgang, lift, aangepaste sanitaire installaties en voorbehouden ruimte voor rolstoelen in de projectiezaal
  • slechthorenden: audiogidsen met aanpasbaar geluidsvolume
  • doven: zichtbare en leesbare informatieschermen in 4 talen

Deze attractie is niet Access-i gecertificeerd. Neem rechtstreeks contact op om de werkelijke toegankelijkheid te kennen.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

 

 

 

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Interne catering

Activiteiten

6-12 jaar - +12 jaar

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Airco - Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet