Vervolg je bezoek op basis van je land / taal

1. Alles onder één dak

U kunt het beste een seminariehotel kiezen dat vergaderzalen en slaapkamers onder één dak heeft. Deze oplossing vermijdt tijdverlies door transport en optimaliseert uw werkdag.

Het Martin's Grand Hotel in Waterloo biedt bijvoorbeeld comfortabele kamers en 4 volledig uitgeruste modulaire seminariezalen op één locatie.

2. Denk aan in-house catering

Voor een geslaagd residentieel seminarie moet het hotel u een eigen cateringformule kunnen aanbieden, gaande van koffiepauzes tot een avondmaaltijd, inclusief lunch, en dit alles in een aangenaam en ontspannend kader.

Als uw budget het toelaat, kies dan een seminariehotel dat gastronomische maaltijden en lokale smaken biedt om uw werkdag in stijl af te sluiten.

3. Ruimtes om te ontspannen 

Controleer van tevoren de uitrusting en het comfort van de seminarieruimten van het hotel:

  • WiFi-verbinding
  • daglicht
  • beschikbaar didactisch materiaal

Het seminariehotel moet ook ter plaatse ontspanningsruimten kunnen aanbieden:

  • bar
  • loungeruimte
  • kamers met alle moderne comfort

Een hotel met wellnesscentrum is nog steeds erg populair bij zakenreizigers.

4. Teambuildingactiviteiten 

Sommige zakenhotels bieden hun gasten ook de mogelijkheid om tijdens hun verblijf een teambuildingactiviteit te organiseren.

Afhankelijk van uw budget, de beschikbare tijd en het profiel van de deelnemers, kiest u voor een dienstverlener die u kan helpen bij het organiseren van een teambuildingactiviteit of het nu sportief, natuur, fun of culinair is. De positieve effecten van dit soort teamactiviteiten kunnen de doelstellingen van het seminarie ondersteunen. Denk er eens over na!

5. Een rustgevende omgeving

Tenslotte is het belangrijk dat de deelnemers zich tussen twee werkvergaderingen of na een dag seminaries kunnen ontspannen in een rustgevende omgeving. Kies bijvoorbeeld een hotel midden in de natuur tussen Namen en Charleroi, aan de Lacs de l'Eau d'Heure.

Geef uw werknemers de kans om een frisse neus te halen tijdens een wandeling midden in de natuur of om een plaatselijke brouwerij te ontdekken.

Wanneer u een seminairhotel in Wallonië huurt, kies dan een locatie die perfect is uitgerust voor uw vergaderingen en die bevorderlijk is voor teamactiviteiten.

Dit vind je misschien ook leuk